590.ua

Що таке клас холодильника?

Як і більша частина сучасної побутової техніки, холодильники мають міжнародну класифікацію за різними параметрами. Крім загальновідомих класів енергоефективності холодильного обладнання також присвоюються кліматичні класи. Розглянемо, що означає той чи інший клас приладу, який ви зібралися придбати.

Кліматичні класи холодильників

Відомо, що навантаження на холодильне обладнання може сильно відрізнятися в залежності від кліматичних умов, в яких працює техніка. Тому прийнята спеціальна класифікація холодильників, яка ґрунтується на максимальних значеннях температури. При яких прилад може ефективно працювати.

Холодильник Zanussi ZRB 36101 XA

 

Існує чотири кліматичних класу, кожен з яких має буквене позначення:

  • N - відповідає помірного клімату, або температурі повітря від + 16 ° С до + 32 ° С;
  • SN позначає температуру від + 10 ° С до + 32 ° С, і відповідає холодного помірного клімату;
  • ST присвоюється техніці, яка призначена для роботи у вологому тропічному кліматі. Або в діапазоні температур від + 18 ° С до + 38 ° С;
  • T відповідає сухому тропічного клімату з більш високою максимальною температурою - від + 18 ° С до + 43 ° С.

В залежності від класу клімату, холодильник може мати різні параметри і навіть відрізнятися по конструкції. Це стосується теплоізоляції корпусу, конструкції конденсатора і особливостей пристрою компресора.

Подібність температурних умов різних поясів дозволяє комбінувати кілька класів в одній моделі холодильника. Так. Існують моделі з класами SN-ST і N-ST.

Класи енергоефективності холодильників

 

Зменшення споживання електроенергії та її ефективне використання є однією з найважливіших проблем виробників побутової техніки. Щоб ви могли відразу визначити економічність тієї чи іншої моделі холодильника, створена міжнародна класифікація. Назви класів також позначаються латинськими літерами, від A до G.

Найбільш економічними є прилади з класом A і B. Нижчі класи зараз зустрічаються досить рідко. Успіхи в розробці екологічно безпечних технологій привели до того, що продукції багатьох брендів присвоюються класи підвищеної енергоефективності - А + і А ++. Якщо ви бажаєте придбати по-справжньому економічний холодильник, рекомендуємо вибирати моделі з цими позначками класів.

100% оригінал
від європейських виробників

Акції!
Подарунки! Знижки!

кожні 2-е тижні щось новеньке

Швидка доставка в будь-яке місто України. Від 5000 грн - до квартири по Києву БЕЗКОШТОВНО

Наші менеджери
найчуйніші і професійні

0
Пусто
Запис близько
близько
Зв'язок з нами
Telegram
Viber
пошта
Телефони