590.ua

Як підключити посудомийну машину?

Посудомиючі машини належать до тієї категорії побутової техніки, яка потребує спеціального підключення. Якщо ви придбали посудомийку, підключення можна здійснити двома способами – запросити спеціаліста або зробити все самотужки.

Читайте також 5 порад щодо вибору, встановлення та використання посудомийної машини.

У будь-якому випадку необхідно знати, що необхідно для правильного підключення посудомийної машини. Це не тільки може допомогти встановлювати техніку самому, але також дозволить проконтролювати роботу запрошеного спеціаліста та зробити весь процес простим і швидшим. Отже, що потрібно підготувати для підключення?

Які комунікації потрібні посудомийній машині під час підключення?

Посудомийні машини, подібно до пральних, потребують трьох комунікацій — електричної мережі, водопроводу та каналізації. Як правило, всі вони вже є на кухні (адже саме тут найзручніше встановлювати посудомийку), але нерідко вимагають внесення деяких змін або доробок.

Електрика

Апарати для миття посуду відносяться до побутової техніки з досить великою потужністю і споживають чимало електроенергії. Тому дуже важливо не тільки мати розетку поблизу місця встановлення апарату, але також забезпечити якісне проведення, яке розраховане на високі навантаження.

Щоб убезпечити себе та домашніх від можливого ураження електричним струмом, подбайте про наявність заземлення в розетці, до якої буде підключено апарат.

Водопровід

Для очищення посуду посудомийна машина використовує чисту водопровідну воду, як і пральна машина. Для її підключення необхідно зробити відведення, встановивши кульовий кран. Вдалим місцем для влаштування такого відгалуження є підведення холодної води до кухонного миття.

Діаметр різьблення крана повинен співпадати з діаметром шланга для підключення, який зазвичай йде в комплекті з посудомийною машиною.

Каналізація

Ну і, звичайно, слід подбати і про організацію зливу брудної води. Найпростіше це зробити, встановивши під кухонною мийкою спеціальний сифон, в якому передбачено патрубок для підключення пральної або посудомийної машини.

Можна організувати злив у каналізацію та в іншому місці. Головне зробити все до того, як почнете безпосередньо встановлювати посудомийку.

І ще одне важливе зауваження обов'язково докладно вивчіть інструкцію. Зазвичай у документації техніки виробники в подробицях вказують вимоги до підключення, що дозволить вам уникнути серйозних помилок.

100% оригінал
від європейських виробників

Акції!
Подарунки! Знижки!

кожні 2-е тижні щось новеньке

Швидка доставка в будь-яке місто України. Від 5000 грн - до квартири по Києву БЕЗКОШТОВНО

Наші менеджери
найчуйніші і професійні

0
Пусто
Запис близько
близько
Зв'язок з нами
Telegram
Viber
пошта
Телефони