590.ua

Як доглядати за склокерамічною плитою?

плита Gorenje EC 63398 AW

Дедалі більше домогосподарок при виборі плити або варильної панелі зупиняються на поверхні, виготовленій із склокераміки. І це виправданий вибір – такі поверхні функціональні, зручні у використанні, мають стильний зовнішній вигляд, а при правильному догляді є довговічними та надійними кухонними помічниками.

Читайте також: облаштування кухні - 8 дуже корисних порад.

Для того, щоб придбана технологічна і красива поверхня виправдала ваші очікування, краще дотримуватися основних правил її експлуатації та використати перевірені способи очистити склокерамічну плиту.

Як користуватися плитою зі склокераміки?

Незважаючи на свою високу практичність, поверхня такого матеріалу має деякі вразливі місця, які можуть вплинути на її зовнішній вигляд і навіть цілісність. Тому, при використанні склокерамічної плити намагайтеся:

плита Hansa FCCI 63004010

  • користуватися лише чистою поверхнею, щоб не з'явилися плями та розлучення, які може бути важко очистити;
  • не застосовувати металеві мочалки, засоби для чищення з абразивними компонентами та інші матеріали, які можуть залишити на склокераміці навіть найдрібніші подряпини;
  • очищати поверхню після кожного використання;
  • максимально швидко прибирати з поверхні цукор і солодкі рідини (сиропи, варення тощо), які, остигаючи, можуть залишити плями, що не видаляються;
  • використовувати посуд з рівним дном, не рухати, але переставляти каструлі та сковорідки, щоб уникнути появи подряпин;
  • не використовувати посуд з алюмінію, оскільки він може залишати розлучення на поверхні;
  • берегти поверхню від перепадів температур (не ставити холодний або мокрий посуд на гарячі конфорки);
  • уникати точкових ударів (не кидати металеві предмети на поверхню), що може призвести до появи тріщин.

Як доглядати склокерамічну поверхню?

плита AEG 47035 VD-MN

Незважаючи на деякі обережності, сучасні виробники засобів для чищення пропонують цілий арсенал рішень, які допомагають без особливих клопотів підтримувати відмінний стан поверхонь зі склокераміки.

Такі засоби не мають у своєму складі абразивних частинок і легко справляються із засохлими частинками їжі, видаляючи їх із поверхні без особливого механічного впливу.

Деякі виробники побутової техніки комплектують свої поверхні спеціальними скребками для очищення склокераміки. Якщо ж у комплекті такого скребка немає, його можна придбати з багатьох магазинів, у тому числі й у нас.

Найголовнішим правилом догляду за склокерамічною плитою або варильною поверхнею є обов'язковість вивчення інструкції з експлуатації до цієї побутової техніки, а також застосування засобів для чищення та миття, призначених саме для цього типу поверхні, суворо дотримуючись керівництва користування.

100% оригінал
від європейських виробників

Акції!
Подарунки! Знижки!

кожні 2-е тижні щось новеньке

Швидка доставка в будь-яке місто України. Від 5000 грн - до квартири по Києву БЕЗКОШТОВНО

Наші менеджери
найчуйніші і професійні

0
Пусто
Запис близько
близько
Зв'язок з нами
Telegram
Viber
пошта
Телефони