590.ua

Як встановити вбудовану посудомийну машину?

Загальновідомо, що купувати вбудовану техніку і планувати її установку найкраще на етапі створення меблевого гарнітура для кухні. Це вбереже вас від незручних або дорогих рішень. На практиці нерідко трапляється так, що, з різних причин, посудомийна машина встановлюється пізніше, коли кухонний гарнітур встановлений і навіть функціонує якийсь час.

Читайте також 5 порад щодо вибору, встановлення та використання посудомийної машини.

У будь-якому випадку, краще заздалегідь передбачити установку додаткової вбудованої техніки. У цьому вам допоможуть кілька простих порад по установці вбудованої посудомийної машини (ПММ).

Якого розміру бувають вбудовувані посудомийні машини?

Сьогодні вбудовуються машини для миття посуду мають стандартні розміри - їх глибина і висота розраховані на установку під стандартну стільницю (60 см і 85 см відповідно), а ширина зазвичай складає 45 см або 60 см.

На відміну від духових шаф, ПММ не жадаю пристрої спеціального шафи, і встановлюються на підлогу під стільницю. До стільниці і кріпиться машина при установці, щоб, відкриваючи її, не зрушувати посудомийку з місця.

Як встановлювати фасад посудомийної машини

 

Існує три варіанти фасадів вбудованих апаратів для миття посуду:

  1. У першому випадку це повністю вбудовується машина, фасад якої має бути повністю прихований декоративною панеллю.
  2. Другий варіант - частково прихований фасад, коли органи управління апаратом залишаються зовні, а інша частина дверцята ховається.
  3. І третій вид посудомийок має фасад, який може служити доповненням до дизайну кухні, і не вимагає того, щоб його приховували. Це відноситься, як правило, до інтер'єрів у стилі хай-тек.

Поради по установці вбудованої посудомийки

В першу чергу варто нагадати про те, що будь-яку роботу краще доручити тому, хто її вже вміє робити. Якщо вам все-таки довелося обійтися без допомоги майстра або більше до вподоби установка техніки своїми силами, використовуйте ці поради:

  • встановлюйте ПММ якомога ближче до мийки, щоб не довелося нарощувати шланги для підведення і зливу води;
  • передбачте наявність розетки із заземленням радом з апаратом;
  • Не ставте розетку і інші комунікації за посудомийкою - це перешкодить її установці;
  • обов'язково вирівняйте апарат за рівнем перш, ніж закріпити.

І, звичайно ж, уважно ознайомтеся з документацією, в якій вказані всі вимоги до монтажу апарату. Крім цього, більшість виробників вкладають шаблон для розмітки отворів у фасаді.

100% оригінал
від європейських виробників

Акції!
Подарунки! Знижки!

кожні 2-е тижні щось новеньке

Швидка доставка в будь-яке місто України. Від 5000 грн - до квартири по Києву БЕЗКОШТОВНО

Наші менеджери
найчуйніші і професійні

0
Пусто
Запис близько
близько
Зв'язок з нами
Telegram
Viber
пошта
Телефони