590.ua

Як вибрати духову шафу

Духова шафа, інакше званий «духовкою» такий же невід'ємний атрибут будь-якої кухні, як плита для готування або кухонна витяжка. Без духовки складно уявити собі готування кулінарних шедеврів або традиційного різдвяного гусака. Зручний і місткий духову шафу дозволить заощадити час на приготуванні смачних сімейних страв. Більшість моделей сучасних плит оснащуються вбудованою духовкою - подібний варіант має право на існування, однак якщо ви бажаєте підійти до процесу готування більш творчо, то кращим рішенням стане придбання окремого незалежного пристрою. Як же вибрати духову шафу? На що звернути увагу при покупці? Спробуємо розібратися в цьому питанні разом.
 
Який тип духовки більш кращий
 
Найбільш поширеними є такі види шаф:

  • електричні
  • газові
  • Комбіновані (наприклад, газова духовка з вбудованим електро-грилем)

Газові духовки вимагають підключення до магістралі, як і звичайна кухонна плита. Користуватися такою моделлю досить просто, крім того, не можна не відзначити відмінну економічність подібних пристроїв. Є у них і певні недоліки, так, наприклад, нижнє розташування газових форсунок визначає особливу конфігурацію зон нагріву. Жар виходить в основному знизу, за рахунок чого не завжди вдається домогтися рівномірного запікання страв. В результаті, доводиться йти на різні хитрощі, для того, щоб готується пиріг пропікався з усіх боків. На щастя, для більшості сучасних моделей подібна проблема вирішена за рахунок вдосконаленої системи конвекції гарячих потоків, проте все одно, ніяка навіть найкраща газова духовка не здатна конкурувати з електричними моделями. Електрична духова шафа - відмінне рішення для готування. Продумане розташування нагрівальних елементів гарантує рівномірне, якісне запікання. Крім того, користувач зможе досить точно регулювати температуру нагрівання, що не завжди вдається в пристроях, що працюють на газі. Електродуховка більш безпечна, в порівнянні з газовою, однак при цьому потрібно розуміти, що духова шафа здатний створювати значне навантаження на електромережу і не може бути встановлений, в будинках зі старою проводкою, які не розрахованої на підключення потужних електроприладів. Ще один мінус - високі витрати на електроенергію, що, втім, вирішується вибором оптимальних режимів нагріву.
 
На що звернути увагу при виборі духовки
 
Найбільш поширеним варіантом для кухні є духові шафи залежного типу. Ця техніка об'єднує в собі варильну поверхню і власне духовку. Разом з тим, не завжди вдається підібрати місце для установки громіздкого пристрої, особливо якщо кухня має невеликі розміри. В цьому випадку, більш продуманим рішенням стане установка незалежних комплектів: духової шафи і окремої конфорка. Незалежну духовку можна встановити в будь-якому місці кухні, причому таким чином, щоб для роботи з нею не довелося нахилятися. Це дуже зручно, особливо якщо ви плануєте часто користуватися духовою шафою. Ще одна перевага - можливість суміщення техніки, що використовує різні види палива. Так, наприклад, газову або комбіновану варильну поверхню можна доповнити місткою електродуховкою, або ж навпаки, встановити недорогу газову духовку в комплекті з електричної поверхнею, з великими конфорками і розширеними зонами для качатниці або будь-який інший нестандартного посуду. Ще один важливий фактор - доступність і кількість режимів роботи. Якщо в газових духовках, регулювання температури здійснюється інтенсивністю полум'я і швидкістю конвекції, то для електричних моделей доступні різні режими нагріву. За рахунок того, що нагрівальні елементи розташовані у верхній і в нижній частинах корпусу, можна вибирати відповідні режими роботи, задіявши їх окремо або разом. Також для електричних моделей спрощена регулювання температури, можна вибирати час роботи (для духовок з таймером).
 
Вибираємо розмір духовки
 
Важливим критерієм вибору є корисний об'єм духової шафи. Враховуйте кількість членів сім'ї, передбачувану інтенсивність використання. Внутрішній об'єм духовки зазвичай становить 40-80 л. Що стосується габаритів самої техніки, то це:

  • 40-45 см ширини для техніки компакт-класу
  • 60х60 см для стандартних моделей
  • від 60 см (до 90 см в ширину) для великогабаритних духовок

 
Додаткові можливості
 
Вибираючи багатофункціональна духова шафа, зверніть увагу на підтримку таких цікавих і корисних режимів роботи:

  • приготування на пару
  • функції мікрохвильовки
  • роздільна конвекція
  • таймер
  • готові режими приготування (для м'яса, риби, овочів, запіканки і т.д.)
  • електрозапалювання і газ-контроль (для газових шаф)
  • гриль для приготування страв з рум'яною «корочкою»
  • термощуп для точного визначення температури

 

 
Де купити духову шафу
 
Якщо ви вирішили придбати собі духовку на кухню, рекомендуємо скористатися асортиментом товарів  нашого інтернет-магазину. В наявності продукція відомих світових брендів, в тому числі:

  • Beko
  • Bosch
  • Electrolux
  • Gorenje
  • Hotpoint
  • Indesit
  • Samsung
  • Zanussi

У нас ви можете вибрати і купити газові духовки з функціями газ-контролю і кнопки живлення, а також електричні моделі необхідного класу енергоспоживання: А, А +, А ++. На всі моделі поширюється офіційна гарантія виробника. Пропонуються зручні варіанти оплати і доставки товарів.

100% оригінал
від європейських виробників

Акції!
Подарунки! Знижки!

кожні 2-е тижні щось новеньке

Швидка доставка в будь-яке місто України. Від 5000 грн - до квартири по Києву БЕЗКОШТОВНО

Наші менеджери
найчуйніші і професійні

0
Пусто
Запис близько
близько
Зв'язок з нами
Telegram
Viber
пошта
Телефони