590.ua

Як вибрати холодильник: параметри і функції

Якщо ви вже визначилися з тим, якого розміру холодильник вам потрібен, і де його найкраще встановити, на цьому питання, пов'язані з покупкою, не закінчуються. Безліч різних характеристик здатні заплутати навіть досить досвідченого в техніці людини. Ми спробуємо розповісти про ті параметри та функції холодильника, на які обов'язково потрібно звернути увагу.

Скільки компресорів повинен мати хороший холодильник – один чи два?

Компресор це, по суті, серце будь-якого холодильного агрегату. Саме він забезпечує циркуляцію холодоагенту та якісне охолодження внутрішніх камер та продуктів, які там розміщуються.

 

 

Більшість холодильників мають один компресор, і цього часто цілком достатньо якісного охолодження продуктів. Особливістю таких моделей є те, що охолодження холодильної та морозильної камер відбувається з однаковою інтенсивністю.

У багатьох сучасних апаратах з одним компресором встановлюють два незалежні контури охолодження. Це дозволяє незалежно регулювати температуру повітря в морозильній та холодильній камерах. Це майже не відрізняється за функціональністю від моделей із двома компресорами.

І все ж таки холодильник з двома компресорами вигідно відрізняється від моделей з одним силовим агрегатом. Наявність двох абсолютно незалежних контурів охолодження дозволяє повністю відключати холодильну або морозильну камеру. Особливо зручно це робити за тривалої відсутності будинку, коли немає сенсу використовувати холодильне відділення, яке можна просто вимкнути.

Наявність другого компресора також підвищує надійність апарату загалом. Адже при виході з ладу одного з агрегатів ваш холодильник повністю втратить свою функціональність.

Яку систему охолодження вибрати?

Ще однією важливою характеристикою будь-якого холодильного обладнання є охолоджувальна система, яка використовується в ньому. Може здатися, що існує багато різних систем охолодження, але їх можна розділити на три групи:

  • статичне охолодження, яке також називають класичним - найпоширеніший спосіб роботи холодильника. Охолодження відбувається за допомогою охолоджувального елемента на задній стінці камери. При охолодженні елемента на ньому накопичується конденсат, який перетворюється на крижинки. Після того, як температура всередині камери підніметься, конденсат стікає спеціальною трубкою назовні, де випаровується з ванни, розташованої безпосередньо на компресорі.
  • Таку систему охолодження ще називають крапельною, вона має найнижчу вартість та високу надійність.
  • динамічна система охолодження подібна до попередньої, але в ній також використовується примусова циркуляція повітря, яку забезпечує вентилятор.
  • Це створює більш рівномірне розподілення температури у внутрішньому просторі холодильника.
  • Система No Frost може мати різні варіанти назви залежно від виробника. У ній система випарників та циркуляції повітря створена таким чином, що в камері холодильника не накопичується конденсат чи іній. Таким чином, всередині низький рівень вологості, що сприяє тривалому зберіганню продуктів та позбавляє необхідності періодично розморожувати морозильну камеру.
  • Як правило, моделі з останньою системою відрізняються трохи вищою вартістю та рівнем шуму. Але отримані переваги з лишком компенсують недоліки, що здаються.

100% оригінал
від європейських виробників

Акції!
Подарунки! Знижки!

кожні 2-е тижні щось новеньке

Швидка доставка в будь-яке місто України. Від 5000 грн - до квартири по Києву БЕЗКОШТОВНО

Наші менеджери
найчуйніші і професійні

0
Пусто
Запис близько
близько
Зв'язок з нами
Telegram
Viber
пошта
Телефони