590.ua

Як вибрати надійний і економний бойлер

Чи варто встановлювати бойлер

Проблеми з подачею гарячої води, все частіше змушують власників житла звертати увагу на сегмент побутових водонагрівальних пристроїв, інакше званих бойлерами. Установкою такого електроприладу можна забезпечити себе достатній рівень комфорту, але потрібно знати, яка модель підійде саме вам, щоб не зробити неправильний вибір. Так що ж таке бойлер, і які вони бувають? Типовий бойлер - це водонагрівач з накопичувальним баком. Вода нагрівається безпосередньо в самому баку. Відкриваючи кран, ви забезпечуєте подачу холодної води в бак, яка видавлює вже підігріту.

Найважливішими параметрами будь-якого водонагрівача є: 

  • обсяг бака
  • потужність
  • тип нагрівального елементу

Вибір електроприладу слід здійснювати, відштовхуючись від власних потреб. Модель об'ємом до 10 літрів згодиться хіба що для миття посуду. Якщо ви живете одні, то кращим варіантом стане бойлер на 30 літрів. Він здатний повністю задовольняти потреби однієї людини. Час повного нагріву всього об'єму води буде залежати від потужності Тена, і становить як правило 30-60 хвилин. Для сім'ї з 3-4 чоловік зручним варіантом стане водонагрівач з баком 50-80 літрів. В цьому випадку гарячої води вистачить щоб помити посуд і прийняти душ. Наповнити ванну, щоб поніжитися в теплі, вже не вийде. Любителям подібних задоволень рекомендуємо звернути увагу на моделі ємністю від 100 літрів. Досить цікавим рішенням стане придбання двох бойлерів. Один 10-літровий можна встановити на кухні, ну а інший, більшого обсягу буде служити для забезпечення ванній. В такому випадку вам не доведеться чекати підігріву води для душа, якщо незадовго перед цим ви мили посуд на кухні.

 


 

Інші особливості водонагрівальних баків

Крім обсягу і потужності, має значення і форма бака. Не у всіх досить простору на кухні або у ванній для установки нагрівача з великим баком. Щоб користувачі могли зручно розташувати пристрій в невеликій кімнаті, виробники водонагрівальних приладів йдуть на різні хитрощі, пропонуючи моделі з подовженим або плоским корпусом. Крім того, для деяких бойлерів передбачена можливість установки горизонтально або вертикально. Вертикальне положення приладу дозволить заощадити більше місця, проте слід пам'ятати, що такі пристрої коштують дорожче, що обумовлено більш складною конструкцією нагрівального модуля. Ціна бойлера також може залежати від його форми. Більш доступні за ціною прості моделі, з циліндричним корпусом. За бак овальної або прямокутної форми доведеться заплатити більше. На економічність пристрою безпосередньо впливає наявність і якість теплоізоляційного шару. Чим товстіший шар ізоляції, тим менше теплові втрати. Теплоізольований бак зможе довше зберігати потрібну температуру води. Вбудований термодатчик періодично включатиме нагрівачі для її підтримки.
 

Що краще сухий або мокрий ТЕН

Основою конструкції будь-якого бойлера є нагрівальний елемент. Більш простим варіантом є Тени мокрого типу. Це звичайні трубчасті елементи, які безпосередньо контактують з водою. Вони не дуже довговічні, але при цьому відрізняються доступною ціною. Як правило, заміна їх не дуже складна, і не зажадає значних витрат. Сухий ТЕН розташований в спеціальній колбі. Його поверхні не мають контакту з водою. Тепловіддача відбувається з поверхні захисної колби. Такі нагрівальні елементи захищені від накипу і в наслідок цього, здатні прослужити набагато довше. Зворотною стороною такого підходу є подорожчання приладу. Бойлери з сухим нагрівачем можуть працювати з будь-якої, навіть Сильнозасолені водою, чого не можна сказати про дешеві мокрі. Важливим є кількість нагрівальних елементів. Деякі моделі бойлерів можуть мати кілька ТЕНів, причому вони можуть працювати одночасно і окремо. Це зручно в тих випадках, коли ви бажаєте обмежити навантаження на електромережу, наприклад, якщо одночасно підключені і працюють інші потужні електроприлади. Також такий підхід дозволяє більш раціонально розподілити норму споживання в залежності від обраного режиму нагріву.

Якому виробнику віддати перевагу

Бажаючим придбати бойлер ми готові запропонувати широкий вибір моделей різних виробників. Рекомендацією нашого інтернет-магазину стануть водонагрівальні прилади Gorenje. Асортимент цієї торгової марки включає в себе велику кількість моделей, що розрізняються потужністю, обсягом і формою. Купуйте відповідне пристрій з електронним або механічним управлінням, з Теном необхідного типу і потужності. Техніка Gorenje встигла завоювати чималу популярність у користувачів, які обирають перевірені побутові електроприлади. На всі моделі діє офіційна гарантія виробника.

 

100% оригінал
від європейських виробників

Акції!
Подарунки! Знижки!

кожні 2-е тижні щось новеньке

Швидка доставка в будь-яке місто України. Від 5000 грн - до квартири по Києву БЕЗКОШТОВНО

Наші менеджери
найчуйніші і професійні

0
Пусто
Запис близько
близько
Зв'язок з нами
Telegram
Viber
пошта
Телефони