590.ua

Як вибрати пральну машину: розміри

Вибір пральної машини зазвичай заснований на кількох критеріях. Одним із них є габарити нового апарату. Невеликі кухні та санвузли у багатьох будинках змушують шукати компактну побутову техніку. Нерідко визначальним під час виборів може бути зайвий сантиметр.

Якого розміру пральну машину вибрати?

Насамперед, потрібно враховувати те, що розміри прання впливають на максимальну вагу сухої білизни, яка може бути випрана за одне прання. Тобто компактні моделі зазвичай мають і менші показники максимального завантаження.

Перевищення максимального завантаження білизни, що рекомендується, погіршує якість прання і піддає механізми пральної машини зайвим навантаженням. А це вже негативно відбивається на довговічності та надійності апарату.

Розміри пральних машин зазвичай вказуються у послідовності висота-ширина-глибина. Моделі з вертикальним завантаженням білизни зазвичай мають однакові габарити – 85 см – 40 см – 60 см.

 

Апарати з фронтальним типом завантаження різноманітніші за своїми габаритами. Зазвичай вони мають стандартну висоту (85 см) та ширину (60 см), і розрізняються по глибині. Більшість таких моделей можна розділити на три групи:

  • вузькі, завглибшки 32-35 см;
  • середні, що мають глибину від 40 до 45 см;
  • повнорозмірні, глибина яких дорівнює 50-60 див.

Окремо варто згадати про машини, що мають зменшені габарити. Такі апарати зазвичай не перевищують 70 см заввишки, 51 см завширшки і 45 см завглибшки. Їх можна встановлювати у невеликих санвузлах під раковинами. Єдиний недолік таких пралень — менший обсяг завантаження та досить висока вартість.

Скільки білизни можна завантажити у компактну машину?

 

Для поліпшення компактності виробникам доводиться зменшувати обсяг барабана пральних машин. Якщо вам доводиться прати велику кількість білизни, краще вибрати повнорозмірну модель. У таких апаратах можна прати від 5 до 7 кг білизни.

Машини середнього розміру призначені для завантаження 4,5-5 кг сухої білизни та задовольнять потреби середньої сім'ї з 3-4 осіб. Вузькі моделі зазвичай розраховані на 3-3,5 кг. Такі моделі підійдуть одиноким людям та сім'ям з 2-3 осіб.

Також не варто забувати, що в барабані великого розміру набагато простіше досягти високої якості прання навіть за максимального завантаження.

100% оригінал
від європейських виробників

Акції!
Подарунки! Знижки!

кожні 2-е тижні щось новеньке

Швидка доставка в будь-яке місто України. Від 5000 грн - до квартири по Києву БЕЗКОШТОВНО

Наші менеджери
найчуйніші і професійні

0
Пусто
Запис близько
близько
Зв'язок з нами
Telegram
Viber
пошта
Телефони