590.ua

Який холодильник найбільш зручний у використанні і за що можна заплатити додатково?

Конструктивні особливості побутової холодильної шафи полягають у трудомісткості обслуговування, зручності користування, комфортності при експлуатації. Сюди ж відноситься дизайн, наявність додаткових пристроїв, які підвищать комфортність користування та комплекти приладдя (судини, полички, ємності та ін.).

Незалежно від того, яке обладнання використовується - техніка, що вбудовується або окремо стоїть, трудомісткість обслуговування залежатиме від способу відтавання. Найбільш трудомістким вважається ручний спосіб (окремостояча техніка), який найчастіше застосовується в однокамерному обладнанні з наявністю низькотемпературного відділення з невеликим обсягом, орієнтоване на короткочасне зберігання.

Якщо (однокамерний холодильник не має низькотемпературного відділення, то ручне розморожування не потрібно. Охолоджувальна стінка автоматично відтаватиме при будь-яких зупинках компресора завдяки природним теплопритокам.

Морозильні низькотемпературні камери, якими обладнано багато моделей двокамерних холодильників, також необхідно відтавати ручним способом. Однак необхідність використання саме цього методу може виникнути набагато рідше, ніж у холодильних однокамерних шафах з наявністю низькотемпературного відділення.

У комбінованих та двокамерних холодильниках-морозильниках з невисоким ціновим діапазоном охолоджувальна поверхня в холодильному відділенні відтаватиме автоматично при будь-яких зупинках компресора завдяки природним теплопритокам.

низькотемпературна морозильна камера повинна розморожуватися вручну один раз за 3 місяці. Якщо умови використання техніки сприятливі, то деяким моделям відтавання не знадобиться протягом 6 місяців, навіть одного року. Природно, що гігієнічне регулярне прибирання ще ніхто не скасовував. Масові покупці звертають увагу на такі моделі через невисоку ціну та високу економічність.

Слід пам'ятати, що автоматичне розморожування не звільнятиме від необхідності дотримуватися гігієни. Легке гігієнічне прибирання просто необхідне для того, щоб уникати появи хвороботворних бактерій, які можуть завдати шкоди здоров'ю. Навіть холодильник Electrolux найдорожчій і престижній моделі вимагатиме регулярного гігієнічного прибирання, сюди відносяться і марки інших холодильних шаф без винятків.

Серед великого асортименту холодильників з двома камерами, комбінованих холодильних шаф-морозилок у середньому ціновому діапазоні пропонуються моделі «frostfree» та «ніяких морозів», які не вимагатимуть ручного розморожування. "frost free" - вільний від обмерзання, має автоматичне комбіноване розморожування.

фото холодильникабез морозу

Холодильна камера, де передбачається природна циркуляція повітря, поверхня, що охолоджує, буде відтавати при кожному робочому періоді компресора. Під час роботи компресора вона обмерзатиме, а при стоянці – відтаватиме. Якщо відкрити дверцята холодильного відділення на охолодній поверхні можна побачити крижинки, іній та краплі води – це залежатиме від циклу функціонування компресора. Якщо компресор відключений – на стінці будуть краплі води, при компресорі – на поверхні будуть видно крижинки. Саме тому неправильним буде використання англійського терміна «no frost» ( стінки, що не обмерзають). Якщо стінка запотіла або обмерзла в холодильній камері на моделі "frost free" це не свідчить про несправності.

Наприклад, холодильник Indesit або холодильник Samsung з низькотемпературною морозильною камерою здійснюватиме охолодження в примусовому режимі за допомогою вентилятора. Випарник, що охолоджує, знаходиться за стінкою і відтає в автоматичному режимі за допомогою електронагрівача по команді реле. Волога осаджується на холодних стінках, а поверхня камери завжди суха, без крижинок та крапельок.

Високий ціновий діапазон багатокамерних або двокамерних холодильних шаф передбачає наявність стін, що не обмерзають, у будь-якій з камер («no frost»).

Абсолютна більшість морозильників випускається із системою ручного розморожування.
Так як попит на морозильники з автоматичною системою розморожування досить обмежений, виробники не випускають таке обладнання у великих масштабах. Популярність морозильників без автоматики спровокована тим, що ручне розморожування, за умови сприятливої ​​експлуатації, може проводитися лише один раз на рік з одночасним гігієнічним прибиранням. Також такі камери більш надійні та дешевші в експлуатації та подальшому обслуговуванні. Наприклад, холодильник Gorenje з охолодженням компресійного типу, 5 камерами, де стінки не обмерзають.

Експлуатаційні та конструктивні характеристики, які впливатимуть на зручність та простоту користування:

  1. 1. Місце для установки, конструкція та тип ручок, можливість змінювати напрямок відчинення з фіксацією положення дверей у процесі відкривання з різними кутами.
  2. 2. Можливість зберігати продукти в різному стані (свіжі, охолоджені, заморожені), швидке охолодження та швидке заморожування одразу після завантаження в камеру. Наприклад, багатокамерний холодильник Electrolux зможе забезпечити температурний режим у межах +60 і до -30С. Багато моделей холодильних шаф функціонують з таким режимом, який має на увазі:
    • для швидкого процесу заморожування – мінус 24 і нижче;
    • для тривалого зберігання продуктів, які вже заморожені – 18С-15С;
    • для короткострокового зберігання продуктів перед початком безпосереднього оброблення - 8С;
    • для зберігання вже охолоджених продуктів, збереження свіжості - -3С - +3С;
    • для щоденного зберігання різних продуктів харчування та напоїв – +3С – +5С;
    • для зберігання фруктів та овочів - +8С;
    • для розігріву, підтримки потрібної температури з подальшою подачею на стіл – +50С – +60С.
  3. 3. Наявність можливості здійснювати контроль за температурними режимами та рівнем вологості в камерах.
  4. 4. Можливість контролювати кількість продуктів без необхідності відчиняти дверцята камери.
  5. 5. Опромінення спеціалізованими лампами для того, щоб збільшити термін зберігання свіжих продуктів, зберегти корисні поживні речовини та вітаміни, форму, колір фруктів, овочів та ягід.
  6. 6. Система поглинання запахів, протибактеріальний захист продуктів, що зберігаються.
  7. 7. Вбудований комп'ютерний датчик, який попереджає про подальшу заміну фільтрів та виклик майстра, щоб усунути можливі несправності.
  8. 8. Наявність вбудованого льодогенератора. Наявність зовні роздавальних пристроїв (диспенсерів) для одержання охолоджених напоїв, льоду. Система охолодження вина перед безпосередньою подачею на стіл.
  9. 9. Вбудовані пристрої для активного відпочинку на дозвіллі та різноманітних розваг: календарі та фоторамки на магнітах, аудіо-, відеопрогравачі, телевізори, радіоприймачі, годинники та ін.
  10. 10. Вбудована комп'ютерна система, що дозволяє обмінюватись інформацією серед членів сім'ї. Якщо виникає необхідність однієї передачі всередині своєї сім'ї, розробники пропонують замінити дороге комп'ютерне обладнання магнітним приладом, який реагуватиме на рух. Як тільки людина наближається, прилад світиться, і привертатиме увагу до залишеної записки, щоб людина прочитала її. Набагато дорожче буде коштувати мобільний прилад для смс повідомлень, що кріпиться магнітом до дверей холодильної шафи. Незважаючи на те, яка холодильна шафа купуватиметься: будь то холодильники Side-by-Side, холодильник Electrolux, Indesit, Samsung, Вбудована техніка або окремостояща - найпростішим і економічним варіантом буде обмін інформацією за допомогою малювання або написання тексту на дверцятах.
  11. 11. Наявність можливості зберігати страви у гарячому чи холодному вигляді протягом кількох годин перед безпосередньою подачею на стіл.

Холодильні шафи ексклюзивного класу випускаються з наявністю багатофункціональної комп'ютерної системи, яка виконуватиме чимало корисних завдань:

  • попередження про закінчення терміну для зберігання певних продуктів та їх можливого псування;
  • наявність сенсорного екрану на дверцятах допоможе знайти місце, де зберігається конкретний продукт – достатньо доторкнутися пальцем сенсорного дисплея і відеокамера передасть інформацію на екран;
  • зчитування міток з продуктів, що зберігаються, отримання смс з мобільного пристрою з подальшим відправкою повідомлення в магазин з даними для нового замовлення;
  • пропозиція різних рецептів для страв, які можна приготувати з тих продуктів, що зберігаються в холодильній шафі. Система вибере необхідну кількість продуктів, щоб приготувати певну страву за запропонованим рецептом;
  • у картинках показується очікувана погода.

Практично всі з перерахованих вище функцій будуть підвищувати рівень зручності використання холодильного обладнання, але і вимагатимуть додаткових витрат під час купівлі та подальшої експлуатації.

100% оригінал
від європейських виробників

Акції!
Подарунки! Знижки!

кожні 2-е тижні щось новеньке

Швидка доставка в будь-яке місто України. Від 5000 грн - до квартири по Києву БЕЗКОШТОВНО

Наші менеджери
найчуйніші і професійні

0
Пусто
Запис близько
близько
Зв'язок з нами
Telegram
Viber
пошта
Телефони