590.ua

Класи пральних машин

Чи не можете зорієнтуватися в різноманітті моделей пральних машин? Полегшити ваше завдання покликана європейська класифікація побутової техніки. Згідно з цим стандартом автоматичні пральки діляться на різні класи по ефективності прання, віджимання і енергозбереження.

Що ж ховається за літерними позначеннями різних класів? Насправді в цьому зовсім не складно розібратися.

Що таке клас прання?

Клас прання показує ефективність видалення різних забруднень. Позначається латинськими буквами від A до G. Клас А відповідає найвищому якості очищення. Зараз більшість виробників пропонує моделі з класом прання не нижче В, що можна охарактеризувати, як відмінний і дуже хороший результат.

 

 

Класи C, D, і Е відповідають хорошому, задовільного та посередньому якості прання, а F і G - незадовільний і поганого.

У випадках, коли показники моделі значно перевершують еталонні, єдиним європейським стандартом передбачені позначення класів А + і А ++. Високий клас прання показує також і те, що хороша очищення тканини від забруднень поєднується з дбайливим ставленням до білизни.

Що таке клас віджиму пральної машини?

Висока кількість обертів при віджиманні ще не гарантує якісно віджате білизна. Тому при розробці класифікації враховується ще і ефективність цього процесу для кожної моделі.

Що стосується кількості оборотів, варто враховувати, що для якісного віджимання виробів з бавовни цілком достатньо 800 оборотів барабана за хвилину, для ніжних і більшості синтетичних тканин - 400 оборотів. Швидкість понад 1000 оборотів в хвилину необхідна в основному, при пранні махрових рушників, простирадл і халатів.

 

 

Клас ефективності віджимання позначається також буквами від А до G, які показують відсоток вмісту вологи в білизні після прання.

Більшість моделей, представлених на ринку, мають класи А, В і С, що відповідає такому вмісту вологи:

  • клас А - менше 45%;
  • клас В - від 45% до 54%;
  • клас С - від 54% до 63%.

Що таке клас енергоефективності?

Як і для іншої великої побутової техніки, для пральних машин прийнята класифікація щодо ефективності використання електроенергії. Чим вище клас (позначається тими ж буквами від А до G), тим менша кількість електроенергії потрібно цієї моделі для забезпечення якісного прання певної кількості одягу.

 

 

За допомогою спеціальних випробувань встановлюється кількість витрат електроенергії на прання одного кілограма білизни:

  • клас А + відповідає менш 0,17 кВт / ч на 1 кг;
  • клас А - від 0,17 до 0,19 кВт / ч;
  • клас В - від 0,19 до 0,23 кВт / ч.

Як видно різниця не дуже велика, і стає помітною при порівнянні витрат електроенергії протягом тривалого періоду. Як і в інших класифікаціях, зараз практично не виробляють машини з класом енергоспоживання нижче В.

100% оригінал
від європейських виробників

Акції!
Подарунки! Знижки!

кожні 2-е тижні щось новеньке

Швидка доставка в будь-яке місто України. Від 5000 грн - до квартири по Києву БЕЗКОШТОВНО

Наші менеджери
найчуйніші і професійні

0
Пусто
Запис близько
близько
Зв'язок з нами
Telegram
Viber
пошта
Телефони