590.ua

Мікрохвильова піч шкідлива для вашого здоров'я - чи правда це?

Чи існує шкоду від мікрохвильовки?

 

У мережі є чимало суперечливої ​​інформації і шкоду СВЧ-випромінювання і мікрохвильових печей. Наскільки виправдані такі побоювання? Чи можна користуватися мікрохвильовою піччю, не турбуючись про своє здоров'я? Ми вважаємо, що тільки об'єктивна інформація може допомогти розібратися в цьому питанні.

Чи небезпечно СВЧ-випромінювання мікрохвильових печей?

Відомо, що саме по собі СВЧ-випромінювання становить небезпеку для живих організмів. Але також відомо, що вся побутова техніка, яка виробляється в Європі та інших західних країнах, перевіряється на відповідність досить суворим вимогам до безпеки. Як же вирішують цю проблему виробники мікрохвильових печей?

Для того, щоб захистити нас від шкідливого випромінювання, виробниками мікрохвильовок передбачено низку заходів:

  • корпус будь-СВЧ-печі виготовлений з металу, який є екраном для випромінювання;
  • по периметру дверцята, в якій є скляна вставка, розташовані спеціальні пастки для СВЧ-випромінювання;
  • при включенні печі дверцята автоматично блокується, щоб виключити ймовірність опромінення;
  • щоб виключити перегрів МАГНІТРОН і дуже сильне випромінювання, він (а також трансформатор) примусово охолоджується за допомогою вентилятора.

Крім цих заходів, в мікрохвильових печах є система захисту, яка автоматично відключає магнітрон в тому випадку, якщо дверцята все-таки була відкрита або температура всередині камери перевищила критичне значення.

Згідно заяви виробників (які підтверджуються лабораторіями) рівень СВЧ-випромінювання навіть в безпосередній близькості з мікрохвильовою піччю значно нижче максимально допустимих значень. А вже при невеликому видаленні від приладу він і зовсім непомітний.

Які ще небезпеки несуть СВЧ-печі?

Крім надвисокочастотного випромінювання, для мікрохвильової печі характерна досить висока споживана потужність. У зв'язку з цим підвищуються вимоги безпеки до використання цих побутових приладів. Ми рекомендуємо дотримуватися ряду простих рекомендацій для того, щоб зробити користування мікрохвильовкою комфортним і повністю безпечним:

  • підключайте прилад тільки до справної електромережі, яка може переносити досить високі навантаження;
  • розетка, до якої підключається СВЧ піч, Повинна мати заземлення;
  • не можна використовувати в якості контуру заземлення системи опалення або металеві водопровідні труби - так ви піддаєте смертельної небезпеки своїх близьких або сусідів;
  • при установці печі виключіть її дотик будь-яких металевих предметів, забезпечивши передбачені інструкцією зазори.

Крім цих правил дотримуватися безпеку допомагають деякі функції, які є в багатьох моделях мікрохвильових печей. Так, до вже згаданої автоматичному блокуванні дверцята і відключення при її відкритті, виробники передбачили функцію блокування доступу дітей до управління приладом.

Як бачите, користуватися мікрохвильовою піччю можна безпечно для здоров'я за умови дотримання елементарних правил. Це підтверджується великою популярністю цих приладів в країнах Європи, де люди приділяють велику увагу власній безпеці і комфорту.

100% оригінал
від європейських виробників

Акції!
Подарунки! Знижки!

кожні 2-е тижні щось новеньке

Швидка доставка в будь-яке місто України. Від 5000 грн - до квартири по Києву БЕЗКОШТОВНО

Наші менеджери
найчуйніші і професійні

0
Пусто
Запис близько
близько
Зв'язок з нами
Telegram
Viber
пошта
Телефони