590.ua

Нюанси вибору холодильника

Безумовно, холодильник є найнеобхіднішим приладом в домашньому господарстві. Сьогодні безліч компаній займаються виробництвом цього обладнання, і використовує сучасні технології, які оснащують свою продукцію. Розібравшись у всьому цьому розмаїтті, ми виділили головні функції і характеристики, щоб ви могли легко визначити модель свого майбутнього холодильної шафи.

Вбудована або окремостояча техніка

Перш за все, слід прийняти рішення про те, якою буде техніка - вбудована або окремостояча. Вбудована техніка значно економить простір кухонного приміщення і виглядає на загальному тлі абсолютно непомітно. Холодильну шафу встановлюється в спеціальну нішу і зовні не буде нічим відрізнятися від стандартних кухонних меблів. Однак різниця у вартості між вбудовується й стоїть окремо технікою вельми істотна.

Тип холодильного шафи

Далі необхідно визначити, який саме холодильник потрібен вам особисто. Які продукти зберігати, скільки, де необхідно зберігати? Обсяг холодильника, його тип і розмір - характеристики, які тісно взаємопов'язані між собою. За типом холодильні шафи поділяють на двокамерні, однокамерні і холодильники Side-by-Side, Холодильники для вина і морозильники. Останні типи відносяться до спеціалізованої техніки та повинні розглядатися окремо, а поки давайте зупинимося на обладнанні для широкого користування. Холодильні шафи з однією камерою обладнані загальною дверцятами для морозильного і холодильного відділень, а двокамерні мають окремі дверцята для кожного відділення. Головна відмінність між вищевказаними типами в тому, що відкриття однієї дверці не буде провокувати порушення атмосфери в іншій камері, що дозволяє економити споживану електроенергію. Також різниця є і в розмірах холодильної камери: в однокамерному холодильнику вона значно менше, ніж в двокамерному обладнанні

Однокамерний холодильник без морозилки Двокамерний холодильник з нижньою морозильною камерою

Виробник позначає 3 основні схеми щодо компонування камери в холодильниках: - «європейська» - морозильна камера розташована під холодильним відділенням; - «азіатська» - невелика холодильна камера розташована над холодильним відділенням; - «американська» - холодильники Side-by-Side, в яких обидва відділення розташовуються пліч-о-пліч по всій висоті.

Схеми компонування: Європейська, Азіатська, Американська

Розміри холодильних шаф і обсяг

Холодильники Electrolux, Indesit, Samsung та ін., які стосуються однокамерний типу, не мають великих розмірів: висота не більше 201 см, об'єм не більше 400 л. Що стосується двокамерних холодильних шаф, то тут виробники пропонують і досить місткі моделі, де обсяг дорівнює 600 л завдяки збільшенню глибини і ширини шафи. Холодильники Side-by-Side вважаються місткими і відрізняються від інших своєю шириною, а деякі виробники випускають таке обладнання навіть з кількома холодильними та морозильними камерами. Якщо ваша сім'я складається з 2-5 осіб, достатнім буде обсяг до 350 л. При великій кількості членів сім'ї обсяг необхідно збільшувати і вибирати, наприклад, холодильник Indesit з обсягом понад 400 л. Під час вибору моделі холодильної шафи дуже важливим нюансом буде доцільність поєднання холодільнока і морозильної камери. Якщо ви віддаєте перевагу робити запаси на зиму у вигляді заморожених овочів, фруктів і ягід, то дивіться шафи з великими морозильними камерами. Розмір холодильної шафи повинен відповідати розмірам кухонного приміщення або ніші, куди він буде встановлюватися. Необхідно враховувати той факт, що задня стінка обладнання повинна вентилюватися, так як це буде впливати на споживану енергію, термін служби і ефективність роботи. Отже, між стінкою холодильника і стіною приміщення повинен залишатися невеликий простір (не менше 5 см). Якщо ми говоримо про вбудовуваної техніки, то її розміри повинні чітко відповідати габаритам місця, куди він буде встановлюватися. У процесі виміру розмірів враховуйте необхідні технологічні допуски.

компресор

Компресор в холодильній шафі є енергетичну машину, яка змушує циркулювати холодоагент всередині охолоджуючої системи камер. Виробниками пропонуються холодильники Samsung, Electrolux, Indesit і ін. З одним або двома компресорами. Останні мають окремі компресори в кожній камері, що вимагає встановлення незалежної температури в кожній з камер. Якщо відкривається дверцята однієї з камер, то температурний режим в іншій камері не порушується, що дозволяє економити споживану електроенергію.

процедура розморожування

Сучасні холодильні шафи виробляються з декількома видами процесу розморожування: ручний, крапельний і система No Frost. Найчастіше розморожування в морозильній і холодильній камерах має на увазі використання різних технологій - наприклад, крапельний тип розморожування для холодильної камери і система No Frost - для морозильного відділення. За останні роки виробники практично відмовилися від використання ручної системи розморожування. В процесі крапельної розморожування (плаче розморожування) волога буде конденсуватися на задній стіні холодильника, і стікати в спеціальні канали з попаданням на випарник. No Frost (або Frost Free) - найбільш сучасний тип розморожування. Дана технологія орієнтована на використання вентилятора, щоб забезпечувати рівномірну циркуляцію повітря. Якщо використовується ця система, іній не буде утворюватися. Але в камері буде встановлено дуже низький рівень вологості, що буде провокувати сушіння продуктів. Рекомендується загортати в плівку або поміщати в спеціальні контейнери все збережені продукти.

Тип управління

Управління холодильною шафою може здійснюватися в електромеханічному або електронному вигляді. Ручка термостата здійснює електромеханічне управління, і регулює рівень охолодження або в більшу, або в меншу сторону. Електронне урядування має на увазі наявність електронного дисплея, на якому виставляється необхідний температурний режим для кожного відділення, регулюється робота компресора і вентилятора. Крім цього, таке табло буде забезпечувати наочну і чітку індикацію кожної виконуваної функції.

Електронне управління з відображенням даних на цифровому дисплеї холодильника

Різноманітна функціональність поряд з настройками

Будь-який з виробників Electrolux, Indesit, Samsung, Ardo і ін. Старається робити свою продукцію найбільш оригінальною і комфортною в процесі використання. Саме тому сучасні моделі забезпечені величезною кількістю налаштувань та можливі варіанти, які орієнтовані на те, щоб спрощувати і прикрашати буденне життя. Turbo-охолодження, суперзаморожування, суперохолодження, антибактеріальний захист з іонами срібла, що усувають запах фільтри, поділ холоду по поверхах, різні зони зберігання - і це не весь перелік того, що можуть сучасні холодильні шафи. Великий асортимент просто не дозволить зробити неправильний вибір.

клас енергоспоживання

Холодильник ставиться до того побутового приладу, який споживає найбільшу кількість електроенергії, так як він весь час підключений до мережі. Цей факт повинен орієнтувати покупця на вибір економічних моделей. Сьогодні відомо наступне поділ за рівнем енергоспоживання з маркуванням у вигляді латинських букв А і В, де А - економічний варіант. Також можна придбати і холодильні шафи з мінімальним енерговитрат, маркування на такому обладнанні буде у вигляді «Super A» або «A +» і «А ++». Дизайн Холодильник Electrolux, холодильник Samsung, Ardo, Indesit і ін. Марки пропонуються в різних дизайнерських, колірних і стильових рішеннях. Ми вже встигли забути про той час, коли можна було купити холодильник тільки білого кольору. Сучасні холодильні шафи вже перетворилися в головний елемент кухонного інтер'єру і змогли стати його окрасою.

Дизайн

Холодильник Electrolux, холодильник Samsung, Ardo, Indesit і ін. Марки пропонуються в різних дизайнерських, колірних і стильових рішеннях. Ми вже встигли забути про той час, коли можна було купити холодильник тільки білого кольору. Сучасні холодильні шафи вже перетворилися в головний елемент кухонного інтер'єру і змогли стати його окрасою. 

100% оригінал
від європейських виробників

Акції!
Подарунки! Знижки!

кожні 2-е тижні щось новеньке

Швидка доставка в будь-яке місто України. Від 5000 грн - до квартири по Києву БЕЗКОШТОВНО

Наші менеджери
найчуйніші і професійні

0
Пусто
Запис близько
близько
Зв'язок з нами
Telegram
Viber
пошта
Телефони