Як правильно вибрати мікрохвильову піч, Яка буде повністю відповідати вашим потребам? Крім усього іншого, для цього необхідно чітко уявляти собі, що може робити та чи інша модель мікрохвильовки, а також, від яких параметрів залежить її відповідність бажаного результату. Спробуємо розібратися в основних параметрах сучасних мікрохвильових печей.
Який обсяг камери вам потрібен
Від обсягу камери СВЧ-печі безпосередньо залежить кількість готової їжі або розігрітих страв, які можна приготувати за один раз. У нашому каталозі ви можете підібрати моделі мікрохвильових печей, який підійдуть як одному-двом користувачам, так і сім'ї з 4-5 чоловік.
Внутрішній об'єм мікрохвильовок, які представлені на ринку, становить від 16 до 40 літрів, а в деяких випадках і більше. Щоб ясніше уявити собі мінімальний розмір камери в мікрохвильовій печі, можна сказати, що в неї цілком поміститься курка невеликого розміру. Для більш габаритних продуктів маленька мікрохвильовка не підійде. Класифікувати СВЧ-печі за розмірами можна наступним чином:
- моделі об'ємом 16-19 літрів підійдуть для розігріву, розмороження і приготування їжі для одного або двох осіб;
- печі з камерою від 20 до 37 літрів - найпоширеніші, адже легко задовольняють більшість потреб середньої сім'ї з 3-4 чоловік;
- мікрохвильові печі з камерою більше 38 літрів підійдуть великим сім'ям, а також тим, хто звик приймати гостей і готувати для великої кількості людей. У таку піч можна легко помістити, наприклад, індичку для запікання.
Продуктивність печі залежить не тільки від обсягу робочої камери. Існують також і інші важливі параметри.
Режими роботи СВЧ-печей
Крім простих моделей, в яких використовуються тільки мікрохвилі, багато виробників випускають печі з додатковими режимами роботи - електричним грилем. За допомогою їх роздільного або спільного використання ви можете готувати практично будь-які страви:
СВЧ-випромінювання ідеально підходить для розігріву найрізноманітніших продуктів (в тому числі і в упаковці), розморожування, а також для швидкого нагріву води і приготування чаю, кави і швидких дієтичних страв;
- гриль забезпечує появу апетитною рум'яної скоринки на виробах з м'яса або риби;
- конвекція (Примусова циркуляція гарячого повітря) забезпечує якісний нагрів страв в посуді з фольги або металу, випічку в фользі і приготування страв на пару;
- СВЧ-випромінювання + гриль використовується для приготування вишуканих страв з м'яса;
- СВЧ-випромінювання + конвекція добре зарекомендувало себе при сушінні зелені, приготуванні дієтичної їжі;
- поєднання СВЧ-випромінювання, конвекції і грилю використовується для складних вишуканих страв.
Якої потужності бувають мікрохвильові печі?
Від потужності СВЧ-печі прямо залежить її продуктивність. Зазвичай в описах до мікрохвильовки вказується потужність печі в кожному режимі роботи.
Ви можете регулювати потужність в залежності від кількості продуктів а також бажаного способу приготування страви. Це можна робити за допомогою органів управління мікрохвильовкою.
У деяких моделях потужність виражається різними рівнями (від «низького» до «високого»), в деяких - залежить від обраної програми.