590.ua

Корисні поради: як розморожувати і мити холодильник

Незважаючи на появу сучасних технологій типу Ніякого морозу, Багато виробників холодильників продовжують виробляти надійні та економічні апарати з класичної крапельної системою охолодження. Тому питання про те, як правильно розморожувати холодильник, залишається актуальним для багатьох користувачів холодильної техніки. Ми постараємося допомогти вам у цій справі простими і дієвими порадами та рекомендаціями.

Як правильно розморозити холодильник

Незалежно від виробника, обсягу холодильної та морозильної камер і інших параметрів, всі апарати з крапельним типом охолодження вимагають дотримання певних правил під час розморожування. Що це за правила:

  • не забувайте відключати холодильник від мережі під час розморожування і миття;
  • витягніть весь вміст (продукти з морозилки краще помістити в прохолодне місце);
  • також слід вийняти все полки, ящики і контейнери (для того, щоб вимити їх, а також забезпечити кращу циркуляцію повітря під час відтавання);
  • якщо ви обмежені в часі, прискорити процес розморожування може фен або, краще, тепловентилятор, який буде нагнітати тепле повітря у відкритий холодильник;
  • після повної розморожування і очищення внутрішнього простору апарату обов'язково витріть всі поверхні насухо;
  • не забувайте про те, що чимало бруду може накопичуватися на ущільнювачі дверей.

Щоб не порушити роботу холодильника, не поспішайте з розморожуванням морозильної камери. Ні в якому разі не потрібно намагатися зіпхнути іній або лід, намагаючись прискорити відтавання. Так можна легко пошкодити систему циркуляції холодоагенту.

Як найкраще мити холодильник

Для очищення поверхонь в холодильнику найкраще використовувати звичайну теплу воду. Контейнери та різні ємності, а також скляні полки добре очищаються, якщо їх попередньо змочити водою і залишити на деякий час. Після закінчення очищення потрібно дати воді стекти, а потім ретельно витерти все насухо.

Внутрішні поверхні холодильної та морозильної камер потрібно мити тільки після повного відтавання водою без миючих засобів. Як правило, на них не буває сильних забруднень.

Щоб під час розморожування холодильника позбавити себе від неприємної роботи з очищення старих забруднень, дотримуйтеся простих правил користування холодильником:

  • стежте за герметичністю і чистотою упаковки, в якій зберігаються ті чи інші продукти;
  • стежте за термінами придатності, зазначеними на упаковках, і вчасно прибирайте з холодильника прострочені продукти;
  • заповнюючи холодильник після розморожування, протирайте все упаковки насухо, щоб позбавити нутрощі від зайвої вологи і не дати змерзнути упаковок в морозильній камері.

Розморожування холодильної техніки найкраще робити навесні або восени - в цей час температура повітря не дуже висока, що знижує навантаження на силовий агрегат, який повинен буде знову охолодити нутрощі холодильника.

Не поспішайте завантажувати продукти після включення чистого холодильника - дозвольте йому пропрацювати годину-півтора, щоб набрати необхідну температуру без екстремального навантаження на компресор.

100% оригінал
від європейських виробників

Акції!
Подарунки! Знижки!

кожні 2-е тижні щось новеньке

Швидка доставка в будь-яке місто України. Від 5000 грн - до квартири по Києву БЕЗКОШТОВНО

Наші менеджери
найчуйніші і професійні

0
Пусто
Запис близько
близько
Зв'язок з нами
Telegram
Viber
пошта
Телефони