590.ua

Тульські самовари: вчора і сьогодні

Одна з найцікавіших традицій вживання чаю це чаювання. І цей ритуал неможливий без головного приладу приготування чаю — самовару.

Якщо самовар, то з Тули

В силу різних обставин центром виробництва різних виробів з металу, у тому числі зброї та самоварів у 19 столітті стало місто Тула. Саме тоді, у 1880 році, розпочав свою історію сучасний машинобудівний завод "Штамп". У радянські часи на ньому виробляли різну оборонну продукцію, але не забували і про традиційне тульське ремесло — виробництво самоварів різних конструкцій.

Сьогодні завод «Штамп» імені Б.Л.Ваннікова є найстарішим підприємством Тули та єдиним великим виробником самоварів. Цей традиційний прилад виготовляється з використанням сучасних технологій. Для цього є ливарні, пресові, фрезерні, інструментальні, фарбувальні та інші потужності підприємства.

Звичайно, самовари це не єдина продукція підприємства, але, мабуть, найвідоміша її частина. Адже тульські самовари користується попитом не тільки у себе на батьківщині, а й за кордоном як у країнах ближнього зарубіжжя, так і на заході.

Які самовари виробляють у Тулі?

Сучасні тульські самовари можуть бути кількох типів. Ці типи різняться за способом нагрівання води і по зовнішній обробці приладу. Зараз на заводі виробляють традиційні жарові самовари, електричні, комбіновані, розписні, замовні та VIP моделі. Розглянемо трохи докладніше кожен із цих типів.

Жарові

Такі самовари також називають вугільними - адже джерелом тепла в них служать вугілля, яке нагріває своїм жаром воду до температури кип'ятіння. Такі апарати не потребують електрики для своєї роботи. Їх можна використовувати для організації чаювання де завгодно - від міської квартири до глухих мет, не зачеплених цивілізацією. На підприємстві також виготовляють самовари комбінованої конструкції, які можуть нагрівати воду як з допомогою вугілля, і електрики.

електричні

Самовари з електричним нагрівачем це дітище 20 століття. Такі моделі практичні і не завдають клопоту, пов'язаних з вугіллям, що горить. Електричні самовари є найпопулярнішими серед міських жителів. До того ж, завдяки відносно невисокій температурі нагрівання корпусу такі апарати можна розписувати додатково, і розпис довше зберігає свої початкові кольори.

Розписні

Найпопулярніший і популярніший вид продукції заводу. Високий рівень художників і фахівців з розпису дозволяє створювати дуже цікаві композиції, які оцінюють шанувальники художнього та орнаментального розпису. Найчастіше розписують електричні моделі самоварів.

За Вашим замовленням

Також підприємство виготовляє ексклюзивні самовари на замовлення. Різні поєднання розпису та накладних елементів роблять такі моделі рідкісними та часто унікальними. Литі накладні елементи можуть бути виготовлені за ескізами замовника і зображувати, наприклад, логотип компанії або фамільний герб.

VIP моделі

Для дуже важливих випадків і справді значущих персон на заводі «Штамп» виготовляють розкішні та дорогі самовари. Такі моделі мають власні унікальні назви, і поєднують ці моделі всілякі декоративні елементи. Такі самовари виготовляються в одному стилі з аксесуарами для чаювання. Краса багатьох моделей вражає, адже вони гідні найпрестижніших будинків Європи і навіть прикрасять багато музейних залів.

Часто такі самовари дарують керівникам різних держав, президентам, як пам'ятний і дуже цінний подарунок. Наприклад, самовар, виготовлений на тульському заводі «Штамп», є навіть у королеви Англії.

Чи не самоварами єдиними

Для гарного чаювання одного, навіть найкращого, самовару недостатньо. Тому фахівці підприємства розробили різні додаткові пристрої та аксесуари до самоварів. Вони виконані в єдиному стилі та виглядають дуже вишукано. Крім цього, такі доповнення надійні та дуже практичні.

Серед такої продукції розписні та звичайні таці, підсклянники, шомполи та труби для жарових самоварів і навіть гарні столики з кованими ніжками.

Тульські самовари, які ми відібрали з нашого каталогу, відповідають усім вимогам безпеки та гігієни. Це підтверджують сертифікати та всілякі висновки. Купуючи самовар в інтернет-магазині 590.ua, Ви отримуєте унікальний побутовий прилад, в якому тісно поєднуються старовинні традиції та сучасні технології.

Тепер, щоб у Вашому домі з'явився справжній тульський самовар, не обов'язково їхати в Тулу. Більше того, не потрібно навіть виходити з дому. Проста та швидка процедура замовлення та така ж оперативна доставка не завдадуть Вам жодних незручностей та зайвих переживань.

Заощаджуйте час, який зможете витратити на справжню чайну церемонію.

100% оригінал
від європейських виробників

Акції!
Подарунки! Знижки!

кожні 2-е тижні щось новеньке

Швидка доставка в будь-яке місто України. Від 5000 грн - до квартири по Києву БЕЗКОШТОВНО

Наші менеджери
найчуйніші і професійні

0
Пусто
Запис близько
близько
Зв'язок з нами
Telegram
Viber
пошта
Телефони