590.ua

Все про видах кондиціонерів

Типи кондиціонерів для вашого будинку

На ринку представлені різні види кондиціонерів, різницю в яких не завжди може зрозуміти недосвідчений споживач. Щоб ви могли уявити, які бувають кондиціонери, і який тип краще вибрати, ми підготували короткий огляд основних особливостей різних типів кондиціонерів.

Розглянемо лише один вид кондиціонерів – побутові. Адже промислові та напівпромислові агрегати не призначені для встановлення будинку.

Моноблоки та спліт-системи

Усі побутові кондиціонери можна розділити на дві основні групи - моноблоки та спліт-системи. Коротко їх можна охарактеризувати так:

  • моноблоки складаються з одного блоку, і можуть встановлюватися у віконних отворах або всередині приміщення (підлогові або мобільні);
  • спліт-системи складаються з двох блоків - зовнішнього та внутрішнього, і можуть встановлюватись у будь-яких житлових приміщеннях.

Віконні та мобільні (підлогові) моделі, як правило, мають нижчу вартість і не вимагають проведення монтажних робіт фахівцями. З недоліків найголовнішим є досить високий рівень шуму, адже силовий агрегат знаходиться практично в тому самому приміщенні.

Спліт-системи вимагають професійного монтажу та запуску, а також мають вищу ціну. Однак це з лишком компенсується високим комфортом при використанні таких апаратів та їх чудовою продуктивністю.

Різновиди спліт-систем

Оскільки кондиціонери цього типу є найефективнішими та зручнішими, а, отже, і популярними, розглянемо їх докладніше.

Перевагою таких систем є їх поділ на два блоки. Це дозволяє винести шумну силову установку за межі приміщення (зазвичай це зовнішня стіна будинку чи дах). У приміщенні залишається внутрішній блок, в якому знаходяться теплообмінник з вентилятором та іншими пристроями, що дозволяють регулювати напрям холодного повітря та його температуру. Багато виробників також встановлюють системи фільтрів, які очищають та знезаражують повітря у приміщенні.

Спліт-системи розрізняються за способом встановлення:

  • настінні Системи мають внутрішній блок, встановлений на стіні в кімнаті. Можуть змінити інтер'єр приміщення, тому вимагають ретельного підбору на вигляд. Є оптимальним рішенням для невеликих міських квартир;
  • канальні системи здійснюють подачу холодного повітря спеціальними каналами в потрібні місця приміщення. Відмінно справляється з охолодженням повітря та вентиляцією у великих квартирах та заміських будинках. Вимагає організації вентиляційних каналів, тому його важко реалізовувати у старих спорудах;
  • касетні кондиціонери мають внутрішній блок, який встановлюється над підвісною стелею, а повітря в кімнату подається крізь ґрати, вмонтовані у фальш-панелі стелі;
  • підлогові та стельові спліт-системи схожі на настінні, з тією різницею, що монтуються на підлогу або стелю біля стіни.

Окремо варто відзначити мульти-спліт системи. В основі такої системи знаходиться потужний зовнішній блок, який забезпечує роботу кількох внутрішніх блоків. Таким чином, вам не потрібно встановлювати окремий зовнішній блок кожного приміщення в квартирі або в будинку.

Такі кондиціонери можуть мати від двох до шести внутрішніх блоків. Потужність кожного з цих блоків можна підібрати, орієнтуючись на об'єм та інші особливості тієї чи іншої кімнати. Незважаючи на свою чималу вартість, мульти-спліт кондиціонери значно економічніші та естетичніші за звичайні.

100% оригінал
від європейських виробників

Акції!
Подарунки! Знижки!

кожні 2-е тижні щось новеньке

Швидка доставка в будь-яке місто України. Від 5000 грн - до квартири по Києву БЕЗКОШТОВНО

Наші менеджери
найчуйніші і професійні

0
Пусто
Запис близько
близько
Зв'язок з нами
Telegram
Viber
пошта
Телефони