590.ua

Як правильно встановити пральну машину

Щоб правильно встановити пральну машину, необхідно дотриматися декількох нескладних правил. Від того, як встановлена ​​та підключена машина, залежить ваш комфорт та безпека, а також працездатність самого апарату. Тут ми коротко розглянемо етапи встановлення пральної машини.

Вибір місця та підготовка комунікацій

З місцем для встановлення пральної машини краще визначитися ще на етапі вибору нової техніки. Адже тут неабияку роль відіграють габарити апарату. Для своєї роботи будь-яка машина-автомат потребує наявності необхідних комунікацій. Про це також потрібно подбати заздалегідь.

У безпосередній близькості від місця встановлення потрібно мати розетку, відведення від системи водопостачання та можливість підключення до каналізації. Пральна машина споживає чимало електроенергії, тому проводка повинна бути призначена для високих навантажень, а також мати заземлення.

Зазвичай пральну встановлюють у ванній кімнаті або на кухні, оскільки там присутні всі ці комунікації, і підготувати їх до підключення не складно.

 

 

Підготовка машини до встановлення

Перед початком установки необхідно розпакувати пральну машину, прибравши всі пакувальні матеріали з корпусу.

Після цього потрібно викрутити транспортувальні болти, які фіксують барабан у транспортному положенні. Місце розташування болтів наведено в інструкції до апарату. Також у комплекті зазвичай є спеціальні пластикові заглушки для того, щоб закрити отвори після зняття болтів.

Тепер барабан знаходиться у своєму природному, підвішеному стані і готовий до роботи.

Підключення пральної машини до водопроводу та каналізації

 

 

Для подачі та зливу води виробники передбачають спеціальні шланги, які приєднані до пральні. Вам потрібно лише правильно та надійно поєднати їх з відповідними комунікаціями.

Шланг подачі води підключається до відведення труби з холодною водою. Не варто з метою економії підключати машинку до мережі ГВП, оскільки занадто гаряча вода може пошкодити речі з синтетичних та делікатних тканин.

Злив води за замовчуванням передбачається у ванну або раковину. Для цього в комплекті з машиною є спеціальне пластикове кріплення. Але, все-таки, надійніше та зручніше підключити злив до спеціального відведення у каналізації.

При організації зливу обов'язково потрібно вигнути шланг коліном висотою не менше 50 см. Це запобігає можливому всмоктуванню помпою машини води з каналізації.

Підключаючи пральну машину, подбайте також про доступність всіх з'єднань у будь-який час.

 

 

Це дозволить вам швидко відключити апарат від електромережі, перекрити подачу води або злив у каналізацію у разі непередбачених ситуацій.

 

Встановлення машини на місце

Ще на етапі вибору місця для прання потрібно звернути увагу на те, що підлога повинна бути рівною і жорсткою. Це запобігає небажаній вібрації апарата при пранні та віджимі.

Встановивши машину на місце, вирівняйте її за рівнем горизонтально. Це можна зробити за допомогою регульованих ніжок апарата. Таке положення зменшить шум та вібрацію, забезпечивши довговічність вашої техніки.

100% оригінал
від європейських виробників

Акції!
Подарунки! Знижки!

кожні 2-е тижні щось новеньке

Швидка доставка в будь-яке місто України. Від 5000 грн - до квартири по Києву БЕЗКОШТОВНО

Наші менеджери
найчуйніші і професійні

0
Пусто
Запис близько
близько
Зв'язок з нами
Telegram
Viber
пошта
Телефони